Ako požiadať o prídavky na deti, ak pracujete v Nemecku? Viete, na čo máte nárok?

5/5 - (1 vote)

Práca v Nemecku pre Slovákov je dnes z veľkej časti prijateľnejšia ako tá u nás na Slovensku. Je to tak, bohužiaľ, už nejaký čas, čo viacero našich obyvateľov našlo útočisko a vysnívanú prácu práve tam. Okrem jazyka je v Nemecku rozdielna aj legislatíva a papiere, ktoré musíte vybavovať na úradoch. Ak v tom nemáte úplne jasno a neviete, na čo máte od nemeckých úradov nárok a chceli by ste si požiadať napríklad o prídavky na deti, poradíme vám ako na to.

Kreatívni ľudia na Slovensku vymysleli spôsob, ako si môžete rýchlo a jednoducho overiť, či máte nárok na prídavky na deti z úradov v Nemecku, v akej výške a následne si o nich môžete aj požiadať. Vďaka internetu je vybavenie žiadosti rýchle a jednoduché, vy nemusíte nikam chodiť, stačí sa obrátiť na správnych ľudí, ktorí vám so žiadosťou pomôžu.

Ako zistiť či máte nárok na prídavky?

Vďaka Kindergeld si môžete v aplikácii zadarmo overiť a zistiť aký je váš nárok na prídavky. Aplikácia vám vypočíta sumu a vy o ňu môžete vyplnením žiadosti a odoslaním na nemecké úrady jednoducho požiadať.

Ako si vyplniť žiadosť?

Žiadosť o rodinné prídavky v Nemecku si môžete vyplniť z pohodlia vášho domova online. Stačí vyplniť niekoľko otázok v aplikácii a vaša žiadosť bude kompletná. Vďaka Kindergeld zistíte aj to, aké ďalšie dokumenty potrebujete k odoslaniu vašej žiadosti. Využite svoj nárok na prídavky na deti v Nemecku, vyplňte a zvládnite všetko podľa potrebnej aktuálnej legislatívy a spokojne čakajte na vyhovenie vašej žiadosti. 

Kindergeld sa venuje komunikácii so zahraničnými úradmi a sprostredkúva komunikáciu medzi klientom a úradom. Vďaka ich pomoci je vybavovanie žiadostí jednoduchším a vy sa nemusíte obávať nesprávneho vyplnenia žiadosti, navyše kalkulačka v aplikácii vám vypočíta sumu, o ktorú môžete požiadať.

Pridaj komentár